söndag 17 augusti 2008

Gotland; sista dagen i Visby



© K.C.L 2008

Bild 1 Mr man minns vid Wisborg militärförläggning

Cykling ca 1 mil

Vi checkade ut efter en god betald frukost i dyra Snäckkomplexet utanför norra Visby. En tur till Mr Mans gamla militärförläggning Wisborg söder om Visby. Förläggningen är numera nedlagd och man kan cykla runt på hela det gigantiska området. Själva huvudbyggnaderna höll på att renoveras och så småningom (fick vi veta av några byggare) så ska Gotlands kommun flytta in där.

Mr Man berättade och mindes.
"Här satt jag och öppnade grinden"
"Här hade vi våra övningar"
"Här patrullerade vi varje morgon" osv.

Så småningom åkte vi tillbaka för att äta lunch på Stora torget i Visby. Klockan 14.25 gick båten tillbaka till Nynäshamn. Vi kom till färjan tidigt, satt och läste och lyssnade på hysteriska ungdomar som rullade runt på golvet och lekte med träsvärd.

På båten satt vi i lounchen och det var ett väldans liv för där var alla barnfamiljerna. Jag var jättetrött och försökte sova i omgångar men det var inte så lätt. Föräldrarna verkade i alla fall luttrade. Som tur var. barnen sprang omkring, skrek i kör och en unge krockade med en stolpe.

Det var skönt att komma tillbaka till storstan även om cykelsemestern på Gotland blev rätt bra trots ihållande regn, trötthet och träningsvärk.

Så nu har det gått en vecka till med ledighet och i morgon börjar jag jobba. Vet inte hur det känns. Lite träligt tror jag.

Vad tog sommaren vägen?
Har den överhuvudtaget varit här?

/K

Inga kommentarer: