söndag 17 augusti 2008

Gotland; Dag 2 Nyhamn-Lärbro












© K.C.L 2008

Bild 1 Stenkyrkas k:a; interiör. (Notera den fina dopfunten)
Bild 2 Stenkyrkas k:a; exteriör
Bild 3 På väg till ödekyrkan
Bild 4 Ödekyrka
Bild 5 Jag och våra cyklar
Bild 6 Ruinen
Bild 7 Mr man vid vandrarhemmet (äntligen framme)
Bild 8 På väg mot restaurangen en bit bort
Bild 9 Mat!
Bild 10 Jo, visst är vi i Lärbro

Cykling ca 3,5 mil

Vi började cykla relativt tidigt för att undvika den analkande stormen vi hört talas om. Vi hade delat upp dagen i delmål där vi rastade med fikat vi hade med oss. Första stoppet var vid Stenkyrka där det fanns ett kyrkofik. Där satt vi ett tag och jag bjöd på Gotländsk saffranskaka och kaffe. En sväng in i kyrkan blev det också naturligtvis. Jag älskar att gå in i kyrkor, speciellt medeltida sådanna.

Vi stannade också till vid en ödekyrka som egentligen bara var en ruin. Men fint var det!

Äntligen framme i Lärbro och vandrarhemmet! Tyvärr började det ju regna som värst när vi höll på att leta oss fram till vårt rum. Vi irrade omkring på området ett bra tag innan vi förstod att vårt rum var på andra sidan stora vägen. Eftersom vi kom från småvägarna och alltså kom från ett annant håll hade vi missat det. Vi försökte undvika motorvägarna så långt det var möjligt efter den otäcka sträckan mellan Visby och Nyhamn.

Jag var rätt ledbruten andra dagen och vänstra armen var aldelles stum och gjorde ont, antagligen av den statiska ställningen på cykeln. Man rör ju inte lika mycket på armarna som på benen.

/K

Inga kommentarer: