söndag 17 augusti 2008

Gotland; Dag 3 Lärbro-Fårösund-Fårö










© K.C.L 2008

Bild 1 Lärbro k:a; exteriör
Bild 2 Lärbro k:a; interiör
Bild 3 Lärbro k:a; exteriör
Bild 4 Annan byggnad (kastell?), Lärbro kyrka
Bild 5 Plockepinn
Bild 6 Bara 9 km kvar!
Bild 7 Färjan över till Fårö
Bild 8 Buffé med helstekt lamm

Cykling ca 3 mil

Vi åt av frukosten vi hade med oss och tränade styrketräning på vandrarhemmets gym (Lärbros största gym, kanse det enda?) för minaxel/arm som gjorde djävulskt ont. Det hjälpte faktiskt med styrketräning och kändes mycket bättre efter ett tag.

Tuff cykling denna dag också för vi ville hinna till Fårösund och Fårö innan det blev kväller. Vi hann med en sväng till Lärbro kyrka, jag vet inte men "I have a thing" for kyrkor! =)

Lång och seg cykling mellan Rute och Fårösund. Fast i Bunge var det mysigt och jag såg en skymt av "mina" gotlänska bildstenar jag skrivit uppsats om. Vi cyklade förbi eftersom vi ville till Fårö så fort som möjligt, besök på Bungemuseét fick bli på tillbakavägen.

Fårösund och färja över till Fårö och sen en seg jobbig backe och en ännu tråkigare och segare långsträcka (med betoning på låång)innan civilisation. Extremt jobbigt och vi hade inte hittat boende än vilket var rtätt stressande. Klockan hann bli sen eftermiddag kväll innan vi slutligen tog in på värdshuset. För övrigt det första stället vi cyklat förbi för att hitta något bättre någon annanstans. är inte det typiskt så säg?

Middag åt vi på värdshuset och det var en riktig höjdare med helstekt lamm och diverse tillbehör.

Trötta och mätta gick vi till vårt rum. Vi fick klagomål över våra stinkande skor som stod utanför rummet av en kvinna och hennes 4-årig någonting dotter. Lite pinsamt tyckte jag men okej, det var ju bra att hon sa till. Vi ställde de utanför farsutrappan i regnet...

/K

Inga kommentarer: