torsdag 30 augusti 2007

Experiment från en undrande skorpion...

Om jag skriver "sex" och "bröst" i min blogg, har det blivit en sexblogg då?

Undrar just om det blir fler träffar på min blogg??


Tänk vad besvikna de blir...
inge sex här inte.

/K

Sjunga! Glädje!


Hurra! Nu har jag börjat sjunga igen! Första körövningen för mig efter sommaren. Kul att träffa alla nya och gamla vänner.

Roligt men slitigt eftersom jag kom 10 min försent missade jag uppsjungningen, inte bra för rösten. Fast den håller förvånandsvärt bra ändå. Antar att det är magstödet... =)

/K

onsdag 29 augusti 2007

Ameh, det är ju inte snyggt! eller Hur sitter de uppe, egentligen?


Jag undrar lite över det här som är så hippt nuförti´n. När byxorna är så långt neddragna att de riskerar att halka ner. Idag såg jag ett skräckexempel på det. En kille som hade byxorna låångt nerdragna att man såg hans fräscha kallingar... N O T! Tyvärr stod jag bakom honom i tunnelbanan och såg hans smutsgrå slitna kalsonger, de var så slitna att jag såg vad jag vet finns därunder. Och dessutom hade jag det rakt framför fejjan! Not nice!

Herre Jösses om ni nu nödvändigtvis måste ha jeansen sådär, se då åtminstone till att ha ett par snygga, rena och hela kallingar på er!

Och nej, det är inte snyggt på tjejer heller, med stringtrosan synlig.

Jag hittar inga bra bildexempel.... men ni vet vad jag menar!


/K

Sometimes


I just need a hug.




På Medborgarplatsen idag såg jag tre ungdomar som gav gratis kramar. Det hade jag behövt, men jag vågade inte riktigt, inte riktigt gå fram för de stod och pratade med någon... så jag gick förbi. men jag kände inom mig att jag behövt en stark värmande kram.


Kanske har de fått idén härifrån ?

You tube, såklart



/K

söndag 26 augusti 2007

Yes, I did it!


Jag har sprungit Tjejmilen! Och jag är jättenöjd och stolt över mig själv! =D

Mycket mycket folk var det, över 22 000 kvinnor som sprang/joggade/lunkade och gick. J och jag skulle starta i grupp 7 hade vi bestämt men det blev inte så av någon anledning som vi inte riktigt förstod. Vi hamnade i sista gruppen eftersom personen som ropade upp de olika grupperna skrek fel så när vi stod i fållan för grupp sju skrek tjejen "Och här kommer grupp 7 och grupp 8, kom igen då!" Då blev det oroligt och vi var flera stycken som bröt oss ur fållan och började gå... genast som utskjutna ur kanoner kom det 1, 2 , 3, 4 , 5 funktionärer utrusande och skrek "Backa, backa! Tillbaka!" Alla vi som stod där trodde vi var i grupp 7. Vi hade hört oss för innan för att försäkra oss om att vi stod rätt men det räckte tydligen inte. Vi började gå mot startlinjen och funktionärerna bildade kedja för att lugna 3000 uppretade kvinnor. Haha! Jag var skitirriterad och skrek: "Anarki!"

Jaja, vi kom iväg tillslut i alla fall och det kändes riktigt bra. Vi varvade med att springa/jogga och att promenera i rask takt. Ungefär vid Rosendahl trädgård började jag springa non stop mot mål. Då var det kanske 3 km kvar att springa och jag sprang hela den vägen!

Det var underbart att komma i mål och medaljen hänger här framför mig i vardagsrummet, naturligtvis har jag hängt upp den på väggen tillsammans med min tidigare medalj från Vårruset.

Jag ska springa nästa Tjejmil 2008. Och då ska jag ha en bättre tid och jag ska starta i grupp 5 (då kanske jag hamnar i grupp 6)...



/K

fredag 24 augusti 2007

Marängmiss


Jag var på möhippa igår på Helenes krog på Hantverkargatan, Kungsholmen... Maten var väl okej, men jag förväntar mig (bra) service när jag går ut och äter men den var under all kritik.

Servitriserna skrek över hela lokalen: En Texas meny! Vem ska ha en TEXAS MENY!" Okej att det är bra att de meddelar att nu kommer maten, men jag vill inte veta vad Sune i andra änden av lokalen ska äta!

Ingen kom och frågade om vi ville se efterrättmenyn... brukar de inte göra det? Eller ska man vara tvungen att veva med armarna för att få någon som helst reaktion?

2 av oss beställde marängswiss och det kom in som det skulle men... det var något som fattades... vad då? Jamen marängen! De hade glömt marängen! Själva stommen i efterrätten!

Okeej, vi sa till och servitrisen sa: "Oj då, då har han glömt det". Strax kom hon in med tallrikarna där de bara hade hällt upp marängen. Jag häpnade och "Men ska de inte få 2 NYA tallrikar?" frågade jag.

Ingen reaktion.

Överhuvudtaget var det hafsigt serverat. De liksom slängde ut tallrikarna på bordet.

Det blev ingen dricks från mig i alla fall (de andra gav konstigt nog...) och inte tänker jag gå dit igen heller.

Åh tack, nu känns det genast bättre när jag fått ur mig allt det där =)


Annars var det en intressant kväll. De hade spökat ut henne ordentligt, miss S i rosa boa, silverperuk och hjärtformade glitterglasögon. Vi var 10 stycken tjejer runt bordet och jag kände en person (J) eller jag menar två eftersom jag känner miss S som ska gifta sig nästa vecka.


/K

måndag 20 augusti 2007

Att inte bli sedd


Jag har ett hjärta som tynger. Neråt, neråt mot marken. Det ligger stilla i bröstet av rädsla att det ska göra ont, vara för smärtsamt.

Om jag rör på mig kanske det går sönder. Kanske blir jag ännu mer ärrad än jag redan är?

Här inne är det varm och mörkt, men det pulserar fortfarande. Ljuset finns där i mörkret, någonstans.

Om jag lyssnar inåt kanske jag förstår.

Tystnad är mer skrämmande än hårda ord, för i tystnaden kan jag inte nå dig. Du ser mig inte, bryr dig inte om jag går eller stannar kvar.

/KarinC

söndag 19 augusti 2007

Glöghhgru..

Egentöogen är jag stentrött men jag vill skriva! Villvillvill.

/k

onsdag 15 augusti 2007

Mera Villa d Éste





Lite fler bilder.

Om du klickar på dem,
så blir de större =)

Villa d´ Este


Jag såg så mycket vackert i Italien.

En av dagarna gjorde J och jag en dagsutflykt till Villa d´Eeste uppe i bergen i byn Tivoli utanför Rom. En utsökt vacker villa från 1500-talet. Trädgården är ett mästerverk med 500 fontäner i olika utformningar. Andlöst vackert att se ner från de olika platåerna. Grönt och lummigt och hela tiden hör man vattnet.

Det var så rofyllt, skulle vilja gå i den där trädgården, sitta under ett stort träd och meditera. Eller sitta vid fontänerna och titta på vattnet som renar stenen ender sig. Svalkan från vattendiset lägger sig som en andra hud.

Vi gick längst ner i trädgården och arbetade oss sakta upp mot huset. Stannade var och varannan meter och bara njöt.

Det var något svalare uppe i bergen än nere i Rom och så skönt att för en dag komma bort från trafiken och hetsen i storstaden.

Om ni har vägarna förbi Rom, försök ta er till Tivoli, det är det värt. Även om det tar lite tid att ta sig dit med tunnelbana och buss. Det kan bara vara både trångt och varmt men när ni sen kommer dit ångrar ni er inte, det kan jag lova er.

Själen blir glad av att vara där.

/KarinC

Nya tag

Jag tar nya tag från och med... NU!

/K

Smådepp


Gick hem från jobbet igår redan klockan "någon gång efter lunch". Magen var taskig, jag var illamående och hade ingen aptit, what so ever. Och nej, jag är inte gravid.

Alltså var det ganska synd om mig (och här vill jag ni ska hålla med ;)! Åkte hem och vilade och idag är jag hemma från jobbet. Det känns sådär.

Jag gör sålunda inget vettigt alls. Kanske skulle passa på att städa? diska? damma prylarna? leka med katten kanske? Nehe, inte det heller...

Jag är lite smådeppig idag också av ingen egentlig anledning alls. Men ibland är livet bara så. "Och det lilla vemodet rullar in" eller hur var det?

måndag 13 augusti 2007

PmsTrötter


Usch och blä, idag har det varit en jobbig dag. Jag har varit trött och hängig och mensvärken var inte nådig. Var tvungen att lägga mig i vilorummet en halvtimme. Jag har börjat på ett nytt projekt, parallellt med det jag gjort tidigare och jag håller precis på att sätta mig in i det. Det tar tid och just nu har jag inte koll på någonting. Och eftersom jag idag var extremt trött nästan somnade jag. Jag läste texten men på något underligt sätt läste jag inte de orden som stod där, utan det var helt andra saker. Nästan som en vakendröm. Mina ögon var öppna och jag stirrade ner i boken men jag var helt klart någon annanstans. Väldigt surrealistiskt.

Jag är rätt känslig också, började nästan gråta framför "Extreme Home Makeower" Huvva! DET var surrelalistiskt! Jag känner mig lite ledsen. Inget märkvärdigt, det bara är så just nu. Det går över i morgon.

Jag ska strax gå och lägga mig så, vill inte att det ska li lika sent som igår då jag inte somnade föränn vid 00.30. Min mobil ringde 05.00, det var U som ringde av missstag... tack för det! Jag somande om i alla fall men hade oroliga drömmar om att jag försov mig, igen och att jag missade tåget och det var absolut katastrof! I drömmen var jag i Italien, a long way from home and från jobbet.

Må gott alla!
Zzzzz....

Jäklar, nu gör det ont igen. S u c k.

/K

söndag 12 augusti 2007

Romantic moments





Jag fick för mycket sol på mig igår då U och jag var på Huvudskär längst ute i Stockholms skärgård. Jättefint och vädret var tipptopp. Vi satt på en klipphäll vid havet och drack champagne i plastmuggar och åt räksmörgås. U badade men jag hade glömt mina badkläder. Visst hade jag kunnat bada utan, men jag känner mig inte riktigt bekväm och det fanns andra människor där. Vi dåsade i solen, jag lästa andra delen i Stieg Larssons trilogi om Lisbeth Salander och Kalle Blomkvist.


Idag har gjort absolut - ingenting.
Sovit länge, slöglott på TV:n och cyklat till affären.

Nu är det snart dags att gå och sova.

/K

torsdag 9 augusti 2007

Colosseum och en skymt av Pompeji




Colosseum - första blicken. Otroligt maffigt stor.

Övergångställen i Pompeji. Notera spåren av
vagnshjulen.

© K.C.L 2007

Dessa två foton är tagna med min egen kamera och därför copyrightskyddade.

Nu ska jag sova.
/K

Tillbaka från Italienresan

Kom tillbaka från Italien i lördags och det var lite av en kulturchock att komma hem efter att ha varit i Italien i 10 dagar. Det kändes konstigt men skönt att komma hem, till pojkvännen, katten och familj och vänner.

Har jobbat 4 dagar och efter 2 dagar kändes det som jag redan jobbat en vecka eller 2. Huvudet fullt av intryck och upplevelser.

J och jag bodde 3 nätter hos hennes pappa som har del i ett sommarhus i en liten by utanför Trieste. Vi åt gott, drack vin på kvällarna i trädgården och badade i Adriatiska havet i badorten Grado. På torsdagen tog J och jag tåget till Venedig och var där en hel dag. En helt fantastiskt stad, mytomspunnen, vacker och levande. Mycket turister förstås... men det är smällar man får ta =). Vi åkte gondol, det kostade bara 50 cent, dvs ca 5 svenska kronor. Det var ju inte de där turistgondolerna utan de lokala som tar en tvärs över floden. Det gick på 2 minuter men var ändå en upplevelse. Lite rangligt första gången. Gondolen är ganska grund och jag höll krampaktigt tag i kanten.

På lördagen tog vi nattåget till Rom och kom fram på morgonen. Det var smällhett, en av de varmaste dagarna under den veckan. Måste ha varit över 40 grader i skuggan. Vi checkade in på vårt Hostel bakom tågstationen Termini och gick ut på stan. Vi hade en ambitiös tanke att vi skulle promenera till Vatikanen eftersom de hade gratis inträde fram till klockan 14.00. Men det blev inte så, det var för långt att gå, för varmt. Vi hamnade vid Colosseum och Forum Romanum istället.

Jag tror att vi hann med ungefär allt det man "ska göra" när man är i Rom. Vatikanen och St Peterskyrkan, Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Fontana di Trevi, Capitoliummuseet, Trajanuskollonen, Konstantins triumfbåge och kyrkan Santa Maria Maggiore och Circus Massimo därtill alla termer eller ruiner av Roms termer (badhus) man går förbi. Vi åkte också till Pompeji via Napoli.

Detta var kortversionen av resan. Det kommer mera anekdoter längre fram hoppas jag... och kanske lite bilder också.

/K