torsdag 9 augusti 2007

Tillbaka från Italienresan

Kom tillbaka från Italien i lördags och det var lite av en kulturchock att komma hem efter att ha varit i Italien i 10 dagar. Det kändes konstigt men skönt att komma hem, till pojkvännen, katten och familj och vänner.

Har jobbat 4 dagar och efter 2 dagar kändes det som jag redan jobbat en vecka eller 2. Huvudet fullt av intryck och upplevelser.

J och jag bodde 3 nätter hos hennes pappa som har del i ett sommarhus i en liten by utanför Trieste. Vi åt gott, drack vin på kvällarna i trädgården och badade i Adriatiska havet i badorten Grado. På torsdagen tog J och jag tåget till Venedig och var där en hel dag. En helt fantastiskt stad, mytomspunnen, vacker och levande. Mycket turister förstås... men det är smällar man får ta =). Vi åkte gondol, det kostade bara 50 cent, dvs ca 5 svenska kronor. Det var ju inte de där turistgondolerna utan de lokala som tar en tvärs över floden. Det gick på 2 minuter men var ändå en upplevelse. Lite rangligt första gången. Gondolen är ganska grund och jag höll krampaktigt tag i kanten.

På lördagen tog vi nattåget till Rom och kom fram på morgonen. Det var smällhett, en av de varmaste dagarna under den veckan. Måste ha varit över 40 grader i skuggan. Vi checkade in på vårt Hostel bakom tågstationen Termini och gick ut på stan. Vi hade en ambitiös tanke att vi skulle promenera till Vatikanen eftersom de hade gratis inträde fram till klockan 14.00. Men det blev inte så, det var för långt att gå, för varmt. Vi hamnade vid Colosseum och Forum Romanum istället.

Jag tror att vi hann med ungefär allt det man "ska göra" när man är i Rom. Vatikanen och St Peterskyrkan, Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Fontana di Trevi, Capitoliummuseet, Trajanuskollonen, Konstantins triumfbåge och kyrkan Santa Maria Maggiore och Circus Massimo därtill alla termer eller ruiner av Roms termer (badhus) man går förbi. Vi åkte också till Pompeji via Napoli.

Detta var kortversionen av resan. Det kommer mera anekdoter längre fram hoppas jag... och kanske lite bilder också.

/K

Inga kommentarer: