måndag 24 augusti 2009

Kolmårdslängtan




Så träffades vi då äntligen, efter veckor av sms:ande och långa telefonsamtal. Han mötte mig i Norrköping vid busstationen med tre rosor i olika färger plockade från egen trädgård.

Vi åkte bil ut till Kolmården och Vildmarkshotellet. Fint dubbelrum med balkong och utsikt över Braviken.

Vi hann med förvånansvärt mycket under tre dagar. Under fredagen åkte vi Delfinexpressen fastän vi inte tänkt göra det... :) Vi tog en sväng i djurparken och tittade på sälar, valrossar och sjölejon. Vi kikade på tigrarna och aporna. Sen gick vi tillbaka och käkade god middag i hotellrestaurangen.

Andra dagen var det dags att gå igenom hela djurparken, så det blev mycket traskande men det var kanonväder så det gjorde inget alls. Vi var på delfinshow och det var kul fast de kunde gärna skippat Markooliogrejen... det blev lätt pinsamt tyckte vi båda. Men, tänkte vi sedan, föreställningen är kanske ändå mest för barn (och de kanske gillar Markoolio?) så vi fick leva med det.

Vi hann med safari i egen bil då vi åkte igenom Varg- och björnland och sedan Lejondalen. Girafferna var fina också.

Ja, vi hade helt klart våra favoritdjur i djurparken. Jag gillar tigrar och schimpanser mest (där var det action Hela tiden, de var så roliga!) :) LG gillar tapirer ... :)


Under lördagskvällen var det dags för bad i bubbelpool och jag fick massagebehandling där mina axlar fick sig en genomgång samt en ansiktsbehandling. Så skönt!

Vi checkade ut kl 11.00 under söndagen och gjorde en tur i Tropicaricum med ormar, krokodiler, spindlar och hajar. Det ligger utanför djurparksområdet och är en grej för sig.

b Vi bilade in till Norrköping där vi åt mat och fikade. Vi hann till och med gå på bio (Sommaren med Göran) och fika lite till innan det var dags för mig att ta bussen upp till Stockholm igen och han bilade ner till Småland.


Det har varit en helt underbar, händelserik helg!



/K

1 kommentar:

Kahlo sa...

Happy for you, dear. Kul att det blev så lyckat.