torsdag 8 mars 2012

PMS-vargen

Åh jag är så trött, vill bara gona ner mig i min lya och sovasovasova med täcket över huvudet. Någon rispar med en dolk i mina inälvor gång på gång. Rakbladsvass.

Argargarg...
Morr

K

måndag 5 mars 2012

Blogghackers - en styggelse!

När jag skrivit mitt förra inlägg och kollade på nätet såg jag till min förskräckelse att Någon eller Något - ( och denna Någon är Inte jag) lagt till reklamlänkar till vissa ord i mina två senaste inlägg.

Ord som dam, kvinna, vänner och naturligtvis var ord som skapat en länk till reklam för både dejtingtjänst och utbildningssida.

Om detta sker i detta inlägg så är det inte jag som gjort det. Jag väljer själv vilka länkar jag lägger till och väljer jag att ha reklam på min blogg, kommer det inte att vara till någon av de länkarna som visades.

Dessvärre tror jag att jag vet vad det kommer ifrån... Tidigare ikväll,  i samband med mitt inlägg kollade jag statistiken och klickade då på en länk. Upp kom reklam, inget obskyrt eller något sådant. Jag hann inte riktigt se eftersom jag klickade bort det å det snaraste. Ja jag kanske får skylla mig själv men jag inbillar mig att det kan hända vem som helst, jag menar det är så lätt gjort... Och det är väl det som de vet och utnyttjar.

Vet någon vad jag kan göra om denna Någon fortsätter lägga in medveten reklam på vissa ord i mina inlägg?

Jag testar att publicera detta och ber till en högre makt att jag lyckats ta bort det.
Amen.


/K

Det här med möten man minns

Förra veckan hade Röda Korset kretsstämma/årsmöte i byn där jag bor och vi höll till hos en av granntanterna i byn.

"Det kommer nog inte så många" tänkte nog de flesta men när jag kom dit vid utsatt tid var huset fullt med tanter/kvinnor/damer. Vi var allt som allt 12 stycken närvarande och det var tydligen länge sen uppslutningen varit så hög.

Röda korset-föreningen i byn där jag bor har gamla anor och föreningen har nog funnits i byn sen sekelskiftet. Medlemmarna blir färre och färre och damerna blir bara äldre och äldre... Jag sitter i styrelsen och är bland de yngsta och jag är snart 40!.

I alla fall, det var en väldigt trevlig sammankomst men något förvirrat eftersom det i årsberättelsen och i kallelsen stod att jag varit sekreterare under 2011 och det stämde ju inte alls. Jag fick frågan om jag ville vara sekreterare under 2012 men valde att nöja mig med en ren styrelsepost så länge. Men fråga mig igen om ett år så får vi se! :) Däremot blev jag vald till att föra anteckningar under årsmötet som jag i helgen skrev rent.


Av damerna som var där kände jag de flesta och var och varannan av dem är släktingar till mig på ett eller annat sätt. :) Vår klan har verkligen satt byn i fokus ;) Haha.


En av de närvarande damerna bodde i ett större närbeläget samhälle och hon fängslade oss andra med att efter årsmötet berätta både sin livs historia, anekdoter och sagor. Jag blev helt fascinerad av henne - förutom att hon var riktigt parant och respektingivande fanns där en värme och humor som var helt underbar. Hon var över 80 år och älskade jazz. Hon hade arbetat som distriktssköterska och haft musikaffär. Hon hade bott i Värmland och haft mycket kontakt med barn kanske genom sitt jobbmundos som sköterska.

Det var ett sånt möte jag kommer minnas med värme. Hon var så full av energi och värme och hon var en fantastiskt berätterska. Jag skulle nog kunna lyssna på henne en hel dag - hon kan få bli min extra mormor/farmor när som!



Efter årsmötet bjöds det på snittar och vitt vin och ordföranden E hade bakat en jättegod kaka till kaffet. S - värdinnan för kvällen tog fram några gamla Röda korset-vimplar och en flagga och jag som arkivarie blev ju förstås eld och lågor! Detta måste ju visas upp!

Vimplarna visade det röda korset, röda halvmånen och sen var det en till som jag undrar vad det representerar - ett rött lejon med en sabel.

Nu när jag söker på Google ser jag att Röda Lejonet tidigare representerade Persien/Iran med blandad kristen och muslimsk befolkning. Jag tror inte nog inte att den används längre. Rätta mig om jag har fel.

En gammal Röda korset-flagga kom fram som någon dam sytt under 1950-talet-intevetjag. Det var dock inget likriktigt kors så diskussionen gick hög huruvida flaggan var en Röda korset-flagga eller ej. Någon föreslog att vi kunde klippa av den så att vi kunde använda den i olika sammanhang men då sparkade Arkivarien bakut. Absolut inte! Man kan inte göra åverkan på gamla saker. Original är original och ska så förbli, därmed BASTA!

Det räckte kanske att vika in flaggan då så att korsets armar blev lika långa och det gick arkivarien med på.



Det var ett roligt möte, huruvida vi kommer få några män in i styrelsen eller föreningen överhuvudtaget återstår att se, själv har jag värvat mannen min, så han i alla fall blir medlem i vår bykrets a la Röda korset.


/KarinC