lördag 21 maj 2011

Glädje och stråk av svärta


Bröllop
Planeringen för bröllopet går framåt. Det mesta är klart, förutom finliret och det kan vi inte göra förrän vi vet hur många vi blir. Hittills har vi fått in nästan 60 personer som tackat ja och det är fantastiskt roligt. :) Ungefär 10 personer har inte hört av sig än, men de har till 1 juni att svara. Vi väntar tills dess med att börja planera bröllopsplaceringarna. Brudklänningen är beställd och skorna är inköpta. Frisör och vrålåk till vigseln bokad. Prästen Agne är givetvis bokad och hindersprövningen är inte gjord än eftersom den bara är giltig i 3-4 månader.

Lägenheten i Stockholm
Lägenheten är tömd, uppfräschad med målning av väggar och tak och i nästa vecka ska det flyttstädas. En mäklare ska värdera lägenheten på onsdag nästa vecka och då sätts den processen igång. Det blir inga problem att få den såld, lägenheten ligger i ett attraktivt område söder om Stockholm. Nära till vatten och naturen. Nära till city, det tar 7 minuter med tunnelbana till Zinkensdamm. Kan ni gissa vad den ligger då? ;)

Jobbet
Jag har fått en ny chef och det blir nog bra tror jag. Han får saker och ting gjorda och kan styra upp det som behöver styras upp. Därmed inte sagt att jag får det lättare på något vis. Jag måste fortfarande söka pengar för att kunna få min lön. Så har det varit hela tiden och det kommer nog inte ändras.

Livet på landet
Vi har ett väldigt bra liv här med nära vänner i närområdet, vacker natur och porlande vatten inpå husknuten. Det är ett helt annat liv än förut och jag trivs som fisken i vattnet. Men så är jag ju född och uppvuxen på landet och jag har nästan flyttat hem igen. Min pappa är uppvuxen här och jag firade jularna här som barn. Idag har jag planterat blommor i krukorna på verandan mot vägen och sen gick vi byrundan med hunden. S har många hundkompisar i byn och de leker och stojar ihop.

Nu till det som är jobbigt och svårt...
Svärfar är sjuk, i torsdags blev det akut då han fick hjärtstillestånd efter att ha legat på sjukhus i en månad. Han får hjälp med i princip allt, andning, hjärtverksamhet och en del annat. Jag åkte dit med en gång och var där hela dagen tillsammans med svärmor. Det var svårt men jag höll ihop hjälpligt. Gråten kom senare, när L och jag åkte hem. Vi vet inte hur det kommer gå. Antingen kommer han tillbaka till oss eller så gör han det inte. Vi vet inte.

Så ni ser, det är så mycket som är bra och jag är lycklig men så kommer dessa stråk av svärta och det kan vara svårt att balansera glädjen och sorgen. Att få känna lycka och vara glad trots detta. Jag påminner mig om att livet rymmer allt detta, glädje och sorg.

/KarinC

Upps and downs

Jag kommer inte ihåg när jag skrev sist... Det har hänt så mycket på bara de senaste veckorna, det har varit både bra och dåliga tider på en och samma gång. Skratt och gråt om vartannat. För tillfället sitter jag på fulverandan och pustar ut lite. L har målat och jag har planterat blommor. Kan egentligen inte vara så mycket bättre som det är just nu trots allt. /KarinC