torsdag 26 april 2012

Tantvarning!

Nu har det hänt!

Visserligen väldigt trevligt men egentligen så långt bort från mig som man kan komma. Kafferep och lottdragning med styrelsen i byns Röda Korsetkrets.

Jo, jag är styrelsemedlem och aktiv i Röda Korset. Vi anordnar Loppis i Folkets Hus, lotterier (mycket lotterier blir det) och arrangemang kring Luciafirande osv. dessutom delar vi ut blommor till ensamma och äldre i bygden. Om kravet är att de är Röda Korsetmedlemmar vet jag inte, jag tycker inte det borde vara det. Välgörenhet är till för alla, inte bara för vissa.

Klockan 18.20 knackade det på dörren då ordförande E dök upp. Jag hade förberett med snabbkaffe, muffins och vetelängd (allt köpt i affären). Sen droppade damerna in en efter en, allt som allt var vi 5 stycken.

Det pratas väldigt mycket hela tiden, gärna i munnen på varann också. Det är trevliga damer och jag känner de flesta väldigt väl. Även om medelåldern är hög så är jag inte yngst, men helt klart bland de yngre (och jag fyller 40 i år).

Jag blev alldeles matt och maken hade flytt fältet. Haha. Han åkte till huset och byggde lite.

Den där lottdragningen är en historia för sig. Krångligare får man ju leta efter. Jag vet faktiskt inte riktigt hur det går till. Vinsterna ska i alla fall fördelas rättvist på ex antal listor. Och det är slumpen som styr. De flesta har ju varit med ett tag och vet hur det går till. Jag kommer säkert att förstå det där om några år eller så. :)

Jag vill poäntera att damerna i sig inte är några tanter (om nu det är något negativt) utan det är något annat. Jag kan inte riktigt precicera vad. Jo när traktens damer träffas, dricker kaffe och äter 7 sorters kakor och skvallrar om vad som händer. Det var ju ingen som hade sin virkning eller stickning med i alla fall. Även fast jag skulle vilja börja virka - så det bor nog en liten tant i mig i alla fall. ;)


Min mamma anordnade syjunta när jag var barn. Då kom alla granntanterna hem till oss och mamma bjöd på kaffe och bullar. Virkningarna, stickningarna och broderierna dök upp hos de flesta tanterna utom mamma. För hon var inte intresserad av att virka/sticka/brodera. Men dricka kaffe, det kunde hon!




/KarinC 


fredag 13 april 2012

En magisk plats


Vi har köpt hus!

Det ligger i samma by där vi bor men lite i utkanten - i förorten om ni så vill. :) Tomten angränsar till och går ända ner till vattnet och på andra sidan ser vi trollskogen med den stora stenbummlingen i vattnet. Huset är byggt 1948 efter alla konstens regler - ett gediget hus med 50-tals detaljer innomhus. Dem ska vi försöka bevara då de är en del av husets själ.

Det är mycket att göra för vi ska renovera huset från grunden. Dränera runt huset, nytt kök, nya badrum, ny el osv. Det känns gött att riva dörrkarmar o.dyl och jag får ut en hel del aggressioner också, inte för att jag är säskilt arg av mig men just därför känns det bra. Och det känns bra att göra någon med kroppen.

Såklart det kommer ta ett tag innan det blir färdigt och vi vet inte riktigt hur vi vill ha allt än. Det får växa fram allt eftersom. Än så länge bor vi kvar i det huset vi har tills vi kan flytta in.



Det är en magisk plats.


Hunden kan spana ut över sjön från verandan eller lite var stans från trädgården. Vi har ett underbart vackert pilträd som står precis vid vattenbrynet - 60 år gammalt. Grannen vi köpte huset av och som är uppvuxen i huset kom ihåg när trädet planterades.
Jag blir lugn innombords och allt känns precis som det ska vara. Det är här vi ska vara. det är här vi ska bo.


Det kommer bli så bra!


                                                    Forshäll - lika vackert i regn.




               
Här sitter jag på vår fina veranda och tittar ut över vattnet.


Livet är rätt gött ändå!

/KarinC