lördag 27 december 2008

En annorlunda film




Jag har längtat efter att se filmen och idag var det dags. Älskar, bara älskar boken som är spännande, briljant och vacker.

Filmen. Historien kanske ni redan kan. Den utspelar sig i Stockholmsförorten Blackeberg någonstans under 1980-talet. Oskar 12 år blir mobbad och slagen i skolan. Så en kväll står hon där på klätterställningen. Eli. Underlig, tunnklädd, vacker. Inte som andra.

När jag gick ut ur biosalongen kände jag mig besviken och lite ledsen. Jag visste inte riktigt vad jag tyckte. Tyckte att den var konstigt upphackad men kanske inte ändå. Den var... lågmäld. Filmen var lågmäld. det är det ord som kommer för mig. Det är inte negativt. Alfredson litar på sin publik, att de kan ta emot och förstå det de ser. Sen får ju var och en reflektera och tycka vad de tycker ändå.

I love vampyrfilmer! Det är en genre som kittlar och ger utlopp för min fantasi. Den här var annorlunda, liknar ingen film jag sett förut och jag får nog ändå säga att jag gillar det här.

Jag hade första utgåvan av boken men har lånat ut den och inte fått tillbaka den. Första utgåvans omslag är snygg och den ni ser på bilden.

/K

torsdag 25 december 2008

Ville bara önska


GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

söndag 21 december 2008

Influensa mini


Jag fick någon konstig sjuka i torsdags och var tvungen att gå hem under eftermiddagen. Tyvärr var det avslutningsfest för avdelningen som jag jobbar på och den missade jag. Jag missade god mat och julklappen. Men som jag mådde hade jag inget val, jag var tvungen att åka hem.

Utanför tänkte jag: "Det här går inte, jag måste gå klarar inte av att åka tunnelana just nu". Jag gick till Centralen tog tunnelbanan, hann till Slussen innan illamåendet slog till.
JAG MÅSTE AV, NU!

Promenad till Zinkensdamm där jag tog bussen, sen tunnelbana igen. Resan tog en timme.

Feber, huvudvärk mördande huvudvärk och illamående.
Dagen efter var jag trött men hade ingen feber. För säkerhets skull var jag hemma fredagen och har hållit mig hemma hela helgen. Har knappt gått utanför dörren.

Vad gör man när man är sjuk?

Sover
Dricker vatten
Börjar läsa en bra bok
Surfar
Tittar på TV
Äter - väldigt lite

/K

tisdag 9 december 2008

Låst läge


Länge sen jag skrev. Tycker inte att jag har så mycket att säga trots att det händer så mycket.

Jag får i alla vara kvar på mitt jobb till sista maj 2009 för att avsluta arkivprojektet vi håller på med.

Det är mest jobb jobb jobb. Hinner inte med så mycket annat. Så här innan jul känns det konstigt nog stiltje trots många och stora förändringar på jobbfronten. Vi väntar, väntar på att handläggarna ska börja lämna in handlingar. Men de har också fullt upp så det är lägst på deras prioriteringslista, att lämna handlingar till arkivet. Och att de skulle göra det innan årsskiftet känns numera som ett stort skämt.

Jag känner mig stressad och frustrerad över allt som ska göras men som ändå inte blir gjort, för vi kan inte göra något föränn den eller den personen gör det DE ska.


It S U C K´S

/K