tisdag 22 januari 2008

Tugg


Jag har blivit så nervös sista tiden. Tuggar sönder mina läppar.
Biter ihop käkarna så tänderna gör ont.

Andas, andas....
Lugn och fin....
/K

Jobb


Nu är det klappat och klart!
Den 3:e mars börjar jag nytt jobb!

Jag fick ett mail igår kväll, hastigt och lustigt. (är det inte konstigt att skicka mail och säga att någon har fått arbete?...brukar man inte ringa?) Jag gick in på mailen strax innan jag skulle gå och sova bara f'ratt. Och där var ett mail från dem. Han skrev att allt var i sin ordning med det formella och att jag var välkommen den 3:e mars. Lönen är si och så. Inga diskussioner alls. Anställningen är till årskiftet och jag ska ordna och förteckna arkiv, ungefär det jag gör nu.

Jag får lov att smälta detta nu, för jag kan inte riktigt ta in det. Jag känner inte det där: YES! Som jag skulle vilja.

Min pappa kommenterade att jag lät som "Äh, det är väl inget märkvärdigt" eller "Jaja, whatever", typ. Fast det är det. Jag har fått jobbet jag sökte. Jag slipper gå arbetslös!

Varför är jag då inte glad?

/K

söndag 13 januari 2008

:=

Otacksamma katt!
Som inte vill HA kattgräset jag köpt åt henne!

torsdag 10 januari 2008

Intervju

Så var det gjort då! Jobbintervjun. Det gick bra. Hoppas jag. Skulle vara skönt att få börja måndagen den 3:e mars på ett nytt jobb! Visserligen trivs jag på arkivet men jag får ju inte vara kvar! Det finns ju inga pengar! :=

Hellre då att jag går nya vägar, finner nya möjligheter och nya utmaningar. Någon annanstans.

Efter intervjun, som varade ca 40 min, var jag tom. Tom i huvudet, tömd på energi. Jag gick in på MegaStåre och naturligtvis köpte jag 3 cd-skivor för 100 kr bara för att... jag var trött. (Visserligen var det 3 bra skivor!). Sen tog jag tog fel tåg på Centralen och fick gå hem och det tog mig 20 minuter. Fast det var skönt med promenad. Jag behövde rensa huvudet på tomhet.

Nu sitter jag här igen framför datorn och jag är så trött så trött. Ska gå och lägga mig snart, innan kl 22 är tanken.

De ska höra av sig om nya jobbet, förhoppningsvis nästa vecka.
Om inte, så gör jag det.


/K

onsdag 9 januari 2008

I morgon gäller det!


Jag ska på jobbintervju i morgon, den första detta år och förhoppningsvis den enda. Det ska bli spännande och jag börjar få fjärilar i magen (eller är det bara hunger?) ;)

Det är bara ca 1,5 månad kvar nu på arkivet och det känns trist. Men så är livet. Det kommer fler chanser. Och jag har lärt mig och lär mig jättemycket hela tiden där jag är nu. Jag växer med min yrkesroll som arkivarie och känner mig mer säker på mig själv och min förmåga.

Det jag kommer sakna mest är kollegorna. De är så otroligt bra! Trevliga, roliga och kunniga. Och jag suger i mig deras kunskap och får ta del av den. De delar med sig frikostigt.

Jag tror jag har fått vänner för livet.

Men i morgon gäller det!

Jag peppar mig själv med positiva tankar och fokus på uppgiften. Igår åkte jag in till stan för att kolla var det låg. Så nu hittar jag och slipper tänka på det i morgon.

Jag är en tiger! ;) och det går jättebra i morgon!
Jag är:
Fokuserad
Nyfiken
Positiv
Skärpt
Glad
Avvaktande

Jag tror på mig själv!

måndag 7 januari 2008

Livet - ett äventyr



Ett nytt år har tagit sin början. Nytt år, nya möjligheter. Nya utmaningar. Det ser jag fram emot. Jag tänker inte låta mig nedslås. Jag fortsätter på nya vägar, mot nya äventyr.

Allting har ett slut men också början på något nytt. Jag ser nya möjligheter i och drar till mig det som är gott i livet.

Kärlek
Gemenskap
Vänskap
Möten
Familj
Nytt arbete
Nya utmaningar
Resor
Skratt
Leenden
Humor

Jag är stark

Jag är vacker

Jag är kompetent

Jag klarar allt

Jag lyckas med det jag föresätter mig

Jag är fokuserad





Jag är bra





/KarinC