onsdag 30 maj 2007

Peace of Mind


Min balkong är jätte jättefin! Och jag är stolt över alla mina blommor, en härligt prukande grönska med starka färger. Precis som jag.
Det är rofyllt och meditativt. Jag tycker om att händerna blir svarta av jord.
Jag gillar att peta in jord mellan blommorna i balkonglådan,
fylla upp håligheterna, trycka till och fixera blomman för att sedan vattna så de får ordentligt fäste.

Än så länge är det bara jag som njutit av att sitta där ute, har inte bjudit hem någon än men jag har lovat min mamma att jag ska bjuda på fika.

Jag ska ta ett kort vid tillfälle så ni får se hur det ser ut.

/K

söndag 27 maj 2007

Bredbandstelefonhelvete!


Jag H A T A R Bredbandsbolaget!

Jag rekomenderar inte telefoni via bredbandet. Det har inte varit annat än problem. Nu i helgen har jag varken kunnat ringa, ta emot samtal eller titta på tv (eftersom den ju också är kopplad till bredbandet via Bredbandsbolaget. Nu - söndag kväll fungerar fortfarande ingenting. Jag är så jävla trött på eländet att jag är såå nära att slänga ut doshelvetet från balkongen! Jag börjar se rött och grannarna har hört mig morra och skrika i ren frustration.

Alltså jag fattar inte... förra gången som telefonen la av var när jag pratade med min bror, och så mitt i telefonsamtalet så la telefonhelvetet av. Den dog. Ingen ton. Ingen bror, ingenting. Det resulterade i att jag var tvungen att ringa upp honom från mobilen vilket resulterade i en rätt hög mobilräkning. Jag var tvungen att byta telefontid med min coach efersom jag inte kunde ringa från min telefon.

Hela systemet är nyckfullt och anordningen är inte den bästa heller och det är kanske det som är den svaga länken. Uttaget är ovanför ytterdörren och sladden hänger ovanför hatthyllan och går ner i dosan. Någonstans där på vägen är tv:n och Viasat inkopplat. Det räcker med att komma åt sladden, nudda den för att det ska bli något vajsing. I moderna lägenheter där det från början är tänkt att allt ska vara koplat till bredbandet, där kanske det funkar eftersom det oftast finns en separat hylla för bredbandsdosan. Men jag har inte det.

Det är för mycket. Jag vill ha fast telefoni igen, inte något instabilt jäkla bredbandsbolagsskit!

/K

onsdag 23 maj 2007

Totaly lost-måndag


Jag måste bara berätta! Måndagen började lugnt, jag jobbade på, höll på med mitt. Beställde maten på förmiddagen tills en kollega kom förbi mitt rum och undrade om jag också skulle gå den där kursen. Och det skulle jag ju, fast it just slipt my mind! Det dråpliga var att jag hade lappen om kursen på anslagstavlan och läste igenom den. Såg datumet men reflekterade inte närmare över det. Lite disträ sådär. Men såhär - jag hade inte skrivit in det i någon av mina almenackor och det som inte står där.... finns inte!

Kursen började 13.00 inne i stan på Kungsholmen så helt plötsligt blev det bråttom med lunchen jag beställt. Som tur är så brukar maten komma någon gång mellan klockan 11.00-11.30 så jag och miss M gick ner tillsammans. Vi tog matvagnen, körde upp den i hissen och jag pluggade in kontakten och värmen. Jag öppnade dörren och den är tom! Vagnen är tom! Snopet!

Åh jösses vad vi skrattade. Miss M sa att "Ja men du såg ju så säker ut det såg ut som du visste vad du gjorde." Ja och det gjorde jag ju, bara det att jag var lite snabb. Så, vi fick åka ner med vagnen igen. precis när vi kom ner så kom maten i en låda och så gjorde vi om samma procedur igen, fast utan vagn.

Jag fick min mat och tog pendeln in till centralen där jag tog buss 69 till Kungsholmen. Mina kollegor hade åkt tidigare men eftersom jag beställt mat och skulle äta lunch åkte jag ensam.

Användbar kurs med egentligen självklara saker om e-postprogrammet vi har. Men det var nyttigt i alla fall.

Jag är en öppen person och har lätt att ta kontakt med människor jag inte känner. Under pausen när jag stod i kaffekön var det en kvinna före som inte hade pengar så det räckte, det fattades 1 krona. Då gav jag henne en krona och sa:

"Här, ta den. Klart du ska ha kaffe".

Sen satte jag mig ner och pratade med henne. Det var trevligt och roligt att träffa nya människor.

/K

Gaaahbror!



Idag har jag pratat med min bror, ett telefonsamtal jag bävade för men lika bra att få det gjort.

Ibland (eller ganska ofta då) målar jag upp en bild, en hel konversation i huvudet. Jag målar upp värsta senariot. Ofta blir det inte så, men då har jag redan hunnit arbeta upp en kraftig ångest, oro eller rädsla oftast och nästan alltid helt i onödan.

För någon vecka sen ringde min bror och tyckte vi syskon skulle ge vår pappa en resa i 70-årspresent och att vi skulle följa med. Det är en jättebra idé, kom lite plötsligt bara. Min syster och jag konfererade, räknade och tillslut kom vi fram till att det inte funkar så bra för någon av oss. För min del är det mest att det kommer kosta en del och att jag ska åka till Italien i sommar och jag tänker lägga mitt krut där. För min syster är det kanske mer tidsbrist än pengar som spelar in, hon reser rätt mycket mer än vad jag gör och fyller jämt i år och ska nog ha en stor fest. Dessutom kände vi oss båda pressade av bror som ville så gärna, så gärna resa någonstans. Det krävs en del planerande också och jag har varken ork eller tid.

En weekendresa till London, där vi syskon delar på att betala för pappa samt betalar för oss själva skulle gå på närmare 5000 kr och då har vi räknat med resa, ett hyfsat hotell med dubbelrum, transfer, ev tunnelbanekort, mat och olika inträden mm.

I alla fall, jag känner att det blir för dyrt och trots att pappa bara fyller 70 år en gång så tycker jag att 5000 kr är lite mycket. Min syster och jag kollade om det fanns några andra alternativ här i Sverige (för att ha lite alternativ). En helg på något slott eller spa på Yasuragi på Hasseludden? Men det tyckte bror var tråkigt.

"På spa, där sitter man ju bara och öser vatten på ryggen. Det kan man ju göra hemma i badkaret".

Det går att köpa en dyr present (om det nu ska hänga på pengarna - dyrast är bäst - och det är så vi värderar vår kärlek-present).

Det känns jobbigt, för båda har vi känslan av att vi är snåla och ogina systrar. Eller det känns som bror tycker det...

Känns skönt att jag bestämt mig i alla fall, sen om han tycker det ena eller det andra det får stå för honom!


/K


ps: Vet någon vad fotografen heter som tagit fotot på den lilla killen ovan? Tror jag sett fotoutställningen på Moderna Museet i Stockholm vid tillfälle men kommer inte ihåg vad konstnären heter.... någon som vet?

Aha! Nu vet jag vem det är! =) Diane Arbus. Fotot är taget 1962 i Central Park N.Y.C

söndag 20 maj 2007

Utötripp


Och i morgon är det jobb igen. Fast helgen har varit rätt ok faktiskt. Jag har oljat in min trall på balkongen och varit på Utöutflykt med U. Vi hyrde cyklar och vädret var tipptopp. Vi satte oss vid havet och packade upp lunchen. Det började blåsa upp och blev ganska kallt så efter ett tag cyklade vi vidare. Då var det regn i luften och när vi kom till cykeluthyrningen började det på allvar. Vi fikade på Dannes café och satt där ett bra tag och väntade på att ovädret skulle avta. Fast det gjorde inte det.

Rätt mycket trafik med både cyklar, bilar och en hel del flakmoppar.

Det var en fin utflykt i alla fall och det var så vackert! Jag kände igen namnen på husen och platserna, har läst om både Skärgårdsstiftelsen och själva Utö eftersom jag håller på att ordna och förteckna delar av stiftelsens arkiv.

Jag köpte en grodprins i en butik vid Världshuset. Han sitter och tittar på mig från bokhyllan. =)

/K

Ingemansland

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva eller egentligen varför, vet bara att jag måste.
Jag grubblar. Grunnar. A n a l y s e r a r. På gott och ont och det tar energi.

Limbo, igen. Jag kan inte riktigt andas, känner mig fjättrad. Känner mig inte accepterad, respekterad.

Jag vill få vara den jag är. Jag vill bli älskad för att jag är jag. Jag vill bli uppskattad som kvinna. Allt det där som är så självklart, som ska vara det men som inte är.

Det gör mig ledsen.

Innerst inne vet jag vad jag vill. Innerst inne vet jag vad som ska göras för att jag ska må bra.

Och det gör ont.


/K

fredag 18 maj 2007

Regnbågsmeditation













Började dagen med djupmeditation. Har varit igång hela dagen efter det och fått massor gjort. Jag satt upp och visualiserade regnbågens färger i form av olika föremål, frukter eller vad det nu kan vara. Jag har gått en kurs i meditation och ska gå igen om några veckor.

"Det är en teknik som är en kombination av avslappning, meditation och kreativ visualisering. tekniken låter utövaren ta kontroll över tankar och medvetande och därigenom frigöra hittills inte utnyttjade mentala resurser. Metoden riktar sig mot hjärnans Alfa-vågor."

Inte vet jag egentligen så mycket om det där rent tekniska, vad som händer i hjärnan men det är effektivt, fast jag får ta och öva mer för det är svårt att hålla en färg i huvudet. Mina tankar glider gärna iväg och ett tag somande jag fast jag satt upp. Men som sagt... djup meditation.... ;) Funkar Zzzz...

Färgmeditation

1. Andas in en färg i tur och ordning
2. Be om en bild och stanna i den. Gärna en naturbild
3. Visualisera att du på dig sjäv med vatten uppifrån och att vattnet avdunstar och går ända ner i rötterna
4. Andas in en färg i taget men denna gång från andra hållet


RÖTT - FYSISK AKTIVITET
ORANGE - KÄNSLOR
GULT - MENTAL AKTIVITET
GRÖNT - FRID
BLÅTT - KÄRLEK
INDIGO - LIVSMÅL, MENING
VIOLETT - HARMONI


Här kan du läsa mer om regnbågen



/K

Take a stand


"ALLA PÅVERKAS
- av homofobi,
av främlingsfientlighet-
och av respekt.
Vad väljer du?"

"17 maj är Internationella dagen mot homofobi. Vi vill visa att alla påverkas av de attityder som finns, oavsett om du hör till en utsatt grupp eller ej, Vi tänker säga ifrån - Vad säger du?"


Idag har jag manifesterat på Sergels Torg, mot homofobi och hatbrott.

Jag gick förbi när jag skulle träffa J för en fika men jag minns att jag sett något om det i en tidning och att jag tänkte att det är ett sätt att visa var jag står. Jag tycker det är en bra sak att visa sitt stöd för.

Mot homofobi och för mänskliga rättigheter oavsett var du kommer ifrån, vilken hudfärg du har, om du är kvinna eller man eller vilken sexuell läggning du har så har du rätt att bli accepterad och respekterad för den du är.

-->lite mer info här<--

OBS! Artikeln är från 2006 men det ger i alla fall lite bakgrundsinformation.


/K

torsdag 17 maj 2007

På väg mot äventyret


Jag försöker. Hela tiden. Göra så gott jag kan. Jag tänker leva mitt liv, fullt ut med allt vad det innebär, för mig.

Jag lever mina värderingar. Med självrespekt och respekt för andra människor. Jag är transparant, ärlig och står för den jag är.

Om jag respekterar mig själv, respekterar jag även andra. Så är det för mig. Det tror jag på.

Allting börjar med mig själv. Jag skapar min verklighet. Det är jag som bestämmer hur jag ska leva mitt liv, ingen annan.

Jag får påminna mig själv för ibland faller jag ner, in i gamla spår där jag i värsta fall utplånar mig själv, min personlighet. Jag vill inte dit. Jag ska inte dit. Jag är min egen i allra högsta grad. Och jag är precis där jag vill vara.

Jag är stark och jag lever mitt liv i närvaro, medvetenhet och respekt.

Jag håller rätt kurs, jag kommer kanske falla eller våga ta språnget men jag är på väg. På väg mot stora äventyr.

/KarinC

måndag 14 maj 2007

Jag tror...

jag blivit spelberoende. Sitter och spelar spel halva natten. På nätet. Visserligen rätt harmlöst, spelcomunityt på Spray.se. Jag räddar regnbågar och tar bort sjörövarbrickor/pengar på tid. Inga pengar inblandade, bara virituella juveler man kan vinna.

Just nu har jag bärnsten.

Nu ska jag söva.

Natti!

/K

söndag 13 maj 2007

Nu bojkottar jag....


EUROVISION SONG KONTEST!

Detta spektakel, denna mischmasch med dålig öststatsmusik (med några undantag). Och med risk för att låta fördomsfull och småsint...detta kompisröstande står mig upp i halsen!

Det är inte musiken som är det viktigast. Det är politik och det är det som kopmisröstande handlar om. Det är tråkigt och förutsägbart.

Att The Ark kom på 18:e plats... jag fattar inte. Eller jo, kåmpizröstande. Det var i alla fall inget som de gjorde, de var BRA med närvaro på scenen och en bra show. Tyvärr försvann det eftersom det drunknade i all övrig skit som spelades...

Ameh hallå liksom! Ukraina!? Okej att det var helt hysteriskt, overkigt och därför höög fnissvarning på det men musik??

Naej. Dä va de inte!

Röstningen var förutsägbar och jag somnade faktiskt. Det enda som egentligen var kul med festivalen var Luuks bitska kommentarer.

Om Ukraina - "Iprenmannen möter Dame Edna" En inte helt fel iakttagelse. Haha!

Fast jag måste också säga i sammanhanget att vinnaren Serbiens Marija Serifovic 'Molitva' var en värdig vinnare. Den var bra och en sån härlig kontrast till allt det andra nakna, porriga och med sexanspelningar hit och dit. Hon stod där rakt upp och ner och sjöng väldigt väldigt bra. Dessutom var hon fullt påklädd och bara det är ju ovanligt numera.

I tidningarna skrivs det eller på Aftonbladet (nätet) att Eurovision nu är död. "Praktfisko trots att Sverige skickat sitt allra bästa band"

Jag tycker att öststaterna får ha sin egen tävling.. eller ja jo det har de ju nu. Det var ju bara öststater som kom till final, förutom Turkiet då. Utslagna: Finland, Sverige, Irland, England, Grekland mfl. De övriga nordiska länderna blev utslagna redan i semifinalen.

Jag säger inte att alla de utslagna låtarna var bra. Jag menar att England inte kom bland de 10 bästa var väntat. Fjantig reklam för flygplan a la tönerier med flygvärdinnor, Irland - nervöst framträdande och sjöng hon inte lite falskt? visserligen gillar jag irlänsk musik men.... ja. Nej.

Hur som helst så funkar det inte längre och det är det jag vill komma fram till. Det är inte roligt längre helt enkelt.

/K

tisdag 8 maj 2007

Längtan till Italien


Nu har vi äntligen gjort det!

I lördags bokade vi resan till.... Italien! J och jag satt hemma hos mig, framför datorn och fixade. Den 25 juli bär det iväg till Venedig för att sedan åka vidare till Trieste. J:s pappa har sommarhus i Trieste och vi ska bo där i några dagar. En dagsutflykt till Venedig också har vi tänkt och så åker vi väl omkring i närområdet lite. Sen ska vi på något vis ta oss ner till Rom. Antagligen via natttåg. Vi ska vara borta ca 10 dagar.

Att åka till Rom har varit en dröm länge länge... och till Pompeji. Vi ska till Pompeji. Har vi tur så är det några svenska arkeologer från universitetet som gräver där i sommar. Fast de kanske inte gräver i början av augusti, då det säkert är vääldigt varmt där.

Det ska bli så kul! Och resan är som sagt bokad och betald. Inte så farligt dyrt heller. Heck! det är nästan billigare att åka till Italien än att åka till Göteborg!


/K

söndag 6 maj 2007

Gävle dag

Idag har jag varit i Gävle, U sprang halvmaran och fick en bra tid. Själv låg jag i solen och tittade när löparna kom in på arenan. Tyvärr missade jag U när han gick i mål, han kom lite tidigare än beräknat. Vi åt lunch på Brända Bocken och gick en promenad i parken. Jättefint!

Jag gillar Gävle! I alla fall det första intrycket (ja, jag har ju inget annat... =)

Trots fin dag har jag varit dämpad och ledsen. U märkte ingenting för jag var ganska trött också och jag sa heller inget.

På hemresan mådde jag lite dåligt pga för mycket sol. Jag är röd i ansiktet och till och med händerna har blivit röda, speciellt den vänstra.

Jaja, i morgon är det jobb igen. Ska bli skönt. Jag vill helst inte tänka, känna det som är jobbigt men jag vet ju att det inte funkar så...

/K

torsdag 3 maj 2007

Tålamod... och så lite sång


Nu har jag börjat med ett nytt arkivprojekt på jobbet så idag har tiden bara sprungit iväg. Och så plötsligt var klockan fem och det var bara jag kvar på arkivet. Min plupp var ensam på anslagstavlan... Lite nervös blev jag allt, eftersom arkivet haft påhälsning av någon/några som klottrat på väggar och vandaliserat lyftkranen på byggarbetsplatsen utanför. Känns inte så kul att vara ensam kvar då och ansvara för att allt ska låsas och larmas på rätt sätt. Fast jag har gjort det förr och då gick det ju bra.

Nu var jag lite stressad, kom iväg för sent och hade desutom bråttom till en meditationskurs på söder klockan halv sex.

Nu började larmet strula och det tog tid att få det rätt. Klockan tickade iväg och den var väl närmare halv sex när jag gick uppför backen till pendeln. Ringde min sjukgymnast för att meddela att jag nog skulle bli sen. Inget svar. På stationsperrongen ringde jag Eniro.se och svamlade fram namnet på sjukgymanstikkliniken. 2 minuter kvar innan tåget gick. Satt och pratade med telefonisten och DÄR gick tåget!

Jaha, inte mycket att göra annat än att vänta ytterligare 15 minuter på nästa tåg till Stockholm. Klockan var strax över sex när jag var inne på stationen och då var det ju bara 30 minuter kvar på meditationen och innan jag hann dit så skulle klockan vara typ 18.15.

Lika bra att strunta i det för den här gången. Lite irriterande var det och dåligt planerat av mig. Men jag hann i tid till kören i alla fall. Käkade sushi innan, precis lagom.

Sista övningen för den här terminen, känns lite trist men jag kommer ju tillbaka! =) Hämtade ytterligare 10 cd-isar som jag tänkte försöka kränga i sommar. Jag har en intressent till på jobbet som ville lysssna på skivan.

I morgon är det fredag. IGEN! Härligt!

/K

tisdag 1 maj 2007

Adventures of Planet Earth



Jag har tillbringat Valborg hos mina föräldrar. Urgod middag med lammgryta och svamp och en mixad sallad med sparris, vindruvor och gul tomat. Kvällen spenderades framför tv:n och inspelade avsnitt av BBC-produktionen av Planet Earth.

Helt otroligt program!

Jag gillar naturprogram och det här är nog något av det bästa som gjorts. Och vissa scener etsar sig fast på näthinnan som te x elefantmamman och hennes unge som går bort sig i sandstormen och ungen krockar med ett litet träd för han är sandblind och inte ser någonting.

Eller den enorma vithajen som leker med en säl och hoppar fyra meter upp i luften. Jag har aldrig sett en så stor vithaj förut. Och hur har de filmat det?! Hur går det att fånga på film?! I det här fallet hade de filmat skeendet och 'slowat' ner det 40 gånger och det resulterar i att man ser denna enorma haj horisontellt i luften med den lilla sälen i käften.

Själv är jag extra faschinerad av stora kattdjur. Speciellt tigrar och leoparder. De har lyckats fånga den sällsynta snöleoparden i frihet på film. De är tydligen extremt skygga också, så det måste verkligen vara en bedrift!

Allt gås igenom - stort som smått, i havet och på land, djur i luften, djur i grottor, djur i regnskog och på Antarktis.

I Antarktis bär Kejsarpingvinhanarna de dyrbara äggen på sina fötter i 70 graders kyla och storm medan honorna är och letar mat någonstans.

Om ni har missat Planet Earth - försök att se de resterande avsnitten! Jag tror det är sju avsnitt kvar. Programmet går på kanal 1, torsdagar tror jag. Säkert klockan 20.00.



Bilderna är lånade -->härifrån <--
och -->här<--

/K